اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ
کجایند مردان بی ادعا... کجایند مردان بی ادعا...
درباره وبگاه

مرا صدا میزنند،از آنطرف ،از خیلی آنطرفتر،خیلی دور،از کویر،از یه جای خیلی گرم و داغ،مرا صدا میزنند بچه هایی که هنوز بوی رفاه و آسایش را نشنیده اند امـّـــــا،دغدغه آنها آموختن معارف الهی از قرآن گرفته تا اسامی ائمه هدی سلام الله علیهم اجمعین / منم وظیفه ی خود میدانم تا دعوتشان را لبیک بگویم / ساکم را ببندم و با توکل بر حقّ سفری آغاز کنم /که نام سفر را اردوی جهادی میگذارند اما من میگویم / اردوی عبرت...
نویسندگان وبگاه
آرشیو مطالب
لینک های مفید
دیگر امکانات

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 13
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 45
بازدید ماه : 136
بازدید کل : 62552
تعداد مطالب : 146
تعداد نظرات : 7
تعداد آنلاین : 1

Alternative content


سایت مداحان قم

 شيعه اميرالمومنين عليه السلام
دیوان اشعار تبری

.

پایگاه اینترنتی بین الحرمین

به امید آزادی قدس
نویسنده کربلایی حسن سراوانی در جمعه 27 مرداد 1391 |

 



ای قدس؛
ای مأمن رفیع پیامبران صلح و آزادی؛
میعادگاه مبارک عشق و حماسه و ایمان!
نام تو با تمام دلم پیوند خورده است.
در سینه‏ام که یاد تو می‏آید،
عطر هزار بوته زیتون،
شوق هزار پنجره پرواز،
را به دست‏های خسته‏ات هدیه می‏کنم.
عطش و مبارزه، میراث مردان مقدس است و ایثار و ایستادگی، جهیزیه دختران سپیدبخت بیت‏المقدس.
وقتی مقاومت می‏کنی،
نام تو،
مثل زیباترین نوا،
از نای بزرگان جهان آواز می‏شود.
نام تو،
هم‏ردیف خوبی‏هاست...
و من، ایران سرفرازم؛
برادر مبارز تو؛
برادر بزرگی که پیش از تو،
بر جنازه استکبار،
آوای پیروزی سر داده است.
دست‏هایت را به دست من بده تا گرمی دل و اندیشه‏ام،
برادری دین و اعتقاد ما را به تصویر بکشد.
 


برچسب‌ها: اذا جاء نصر الله و الفتح,
طنز جهادی
نویسنده کربلایی حسن سراوانی در پنج شنبه 26 مرداد 1391 |

ما در روستای اسماعیل قنبر جام رمضان برگزار کردیم...که کلی حاشیه ساز بود اینم یه بخشیشه...



برچسب‌ها: طنز,
بريد از اونا بپرسين كه شنيده ها رو ديدن
نویسنده کربلایی حسن سراوانی در 25 مرداد 1391 |

بسم الله الرحمن الرحیم

وقتی کتاب نورالدین پسر ایران را می خواندیم تصور نمی کردیم روزی بتوانیم شخصیت اصلی داستان را از نزدیک ببینیم.شخصیتی که با بیان بی پرده و صریحش صحنه های تلخ و شیرینی را از جبهه های نبرد حق و باطل تصویر کرد که در فیلم های دفاع مقدس یافت نمی شود مگر به ندرت و می دانیم که النادر کالمعدوم!
وقتی شماره ی آقاسیدنورالدین دستمان رسید تصمیم گرفتیم حتما با اقای همسر به دیدارشان رفته، به سهم خود عرض ادبی داشته باشیم خدمت اين جانباز۷۰ درصد.ابتدا تصور می کردیم ملاقات با ایشان هم باید روند اداری دیوانه کننده ی بعضی سازمان ها را طی کند.
یا در تماس تلفنی با ایشان اول با یک منشی صحبت کنیم و بعد کمی به موسیقی ملایم گوش دهیم و بعد اگر بخت یارمان بود کسی تحویلمان بگیرد و برای هفته های بعدی وعده ی ملاقات بدهد!
اما برخلاف تمام تصوراتمان بعد تماس، خود آقا سید گوشی را برداشتند! خودمان را به عنوان یکی از خوانندگان کتابشان معرفی کرده،ازشان وقت ملاقاتی خواستیم و ایشان خیلی راحت حضورمان را در دفترشان پذیرفته و گفتند هر روز وقت اداری دفترشان هستند.
از ذوق نمیدانستیم چه فعالیتی باید انجام دهیم! شرح ما وقع را به محضر آقای همسر رسانده قرار شد روز دوشنبه به دیدارشان برویم. به آقای همسر هم که در حال خواندن نورالدین بودند سپردیم، کتاب را با خود بیاورند تا دست نویسی از آقا سید در کتاب داشته باشیم. یک دسته گل خریدیم و با کلی ذوق و شوق رفتیم دفترشان که در طبقه همکف دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تبریز واقع شده.
وقتی وارد دفترشان شدیم، آقا سید را از طریق عکسشان شناختیم!جالب اینجاست که آقای دکتر نصیراوغلو، همسر خانوم سپهري هم در آن جا حضور داشتند که ایشان را هم از طریق عکسشان شناختیم!
حدود یک ربعی در مورد کتاب و خاطرات با آقاسید و آقای دکتر صحبت کردیم ولی بعضي از جملات آقاسید خیلی متاثرمان كرد.
از ایشان نظرشان را در مورد فیلم های مربوط به دفاع مقدس پرسيديم و اين كه کدام فیلم توانسته تا حدودی حق مطلب را ادا کند، و ایشان با تلخی گفتند:ضرباتی که فیلم ها زده اند کم نبوده.در فیلم ها عراقی ها را چنان ترسو و بزدل نشان داده اند که بعضی بر ما ایراد میگیرند که شماها در جبهه مگر چه کار کردید؟! عراقی ها که نصف قضیه هستند، همه ترسو و بی انگیزه بودند! امدادهای غیبی امام زمان(عج) و معصومین هم نصف دیگر قضیه بود. پس شماها بی خودی درجبهه بودید! الکی کار خودتان را بزرگ نکنید!
آقاسید دل پرخونی داشتند و معلوم بود که حرف های مگوی بسیاری دارند. به عنوان نمونه می گفتندبا چشم خود عراقیی را دیده بودند که یک پایش را از دست داده بود ولی با همان وضعیت مقاومت کرده و سلاحش را رها نمیکرد!
بعد شنیدن حرف هایی که در آن یک ربع رد و بدل شد، مصمم شدیم این کتاب را تا حد توان به اطرافیان معرفی کرده تشویق به خرید و خواندنش نمایم.
برای انتقال ارزش های دفاع مقدس باید حقایق جنگ را درست گفت نه درشت!‌ و قطعا حقایق را آن طور که باید در فیلم ها نمی یابیم. خاطرات نورالدین پسر ایران و کتاب هایی از این دست تحلیل درستی از دوران هشت سال دفاع مقدس به دست خواننده میدهند و این برای هم نسلان ما که چیزی از جنگ را نديده و نشنيده اند‌‌ چون کیمیاست.
موقع آمدن کتابمان را به آقاسید دادیم تا برایمان یادداشتی بنویسند و از آن جايي كه کتاب ما جزو چاپ های اول بود و فاقد دست نوشته ی رهبری عزیز، آقا سید از کمدشان یکی از چاپهای جدید کتاب که متبرک به دست نوشته ی رهبری بود را برداشته و برایمان یاداشتی نوشته تقدیممان کردند! فقط خدا می داند در آن لحظه چقدر ذوق کردیم!


حکمت 51: عیب تو تا آن گاه که روزگار با تو هماهنگ باشد، پنهان است.

حکومت دینی و ولایت فقیه
نویسنده کربلایی حسن سراوانی در 25 مرداد 1391 |

 بسم الله الرحمن الرحیم

پیش نوشت: در قسمت نظرات پست قبل، بحثی راجع به ولایت فقیه از سوی آقای علی(مهستان) مطرح شد و دوستان در مقام پاسخ گویی بر آمدند. به علت درگیری بنده با امتحانات پایان ترم و قطع شدن اینترنت حوزه؛ بحث مختومه اعلام شد ولی قول دادیم در پستی جداگانه بحث ولایت فقیه را از منظر فقه شیعه تبیین کنیم و بعد وارد بحث وبلاگی شویم.در این پست خلاصه ای از چیستی و لزوم حکومت ولایت فقیه را آورده ایم و انتظار داریم دوستان با نگاه علمی وارد بحث شوند و از پرداختن به حواشی شخصی و مسائل غیر مرتبط با موضوع ولایت فقیه خود داری بفرمایند تا بحث برای همگان مفید باشد.در پایان به عنوان مدیر وبلاگ تقاضا داریم ادب و احترام نسبت به یکدیگر و مقدسات را حفظ نماییم چرا که شیوه ی ائمه علیهم السلام در بحث همیشه حفظ ادب بوده و تا حد امکان برای مخالف خود برهان می آوردند. 

نکته:پیش فرض ما این است که مخاطبین اين مطلب همگي شیعه اثنی عشری و پیرو مکتب جعفری هستند.

1: اصلِ حکومت از آن خداست

در نگاه دینی خداوند خالق عالَم است و چون خالق است، مالک عالم هم خداست و این یعنی «حق حاکمیت» در اصل به خداوند برمی گردد:« ان الحکم الّا للّه امر الّا تعبدوا الّا ایاه ذلک الدین القیم »12 يوسف و چون خداوند عادل است، پشتوانه ی حکومت دینی عدالت است در حالي كه حکومت طاغوت الزاما چنین پشتوانه ای ندارد.

خداوند چون حاکم مطلق است حق تعیین نبی و امام را دارد «انی جاعلک للناس اماما»124 بقره و خداوند امور حکومتی و تشریع را به انبیا تفویض نموده و انبیا برای تحقق حاکمیت خدا ، در حد توان اقدام به تشکیل حکومت نمودند.با استناد به آیه ی « اطیعوا اللّه و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم» 59 نساء؛ عصمت اولی الامر نیز در کنار عصمت نبی ثابت می شود که علامه طباطبایی در المیزان به صورت دقیق آن را تببین نموده اند

پس حاکمیت اصلی از آن خداوند است که به واسطه ی فرستاده های معصومش بر روی زمین تحقق پیدا میکند وبدیهی است چنین حکومتی لزوما باید دینی باشد و قوانین حکومت دینی باید در چارچوب عقل و شرع باشد چون حاکمیت الله مبتنی بر وحی و عقل است و همان دلیلی که لزوم تبعیت از رسول را ثابت می کند، عقلا تبعیت از امام معصوم را نیز صادر می کند چون امامت ادامه ی نبوت است.

2: لزوم حکومت ولی فقیه

با اثبات عصمت رسول و اولی الامر ،نوبت به بحث از ولایت ولی فقیه می رسد.چون حکومت الله مبتنی بر اصل ولایت است  و ولایت فقیه هم ادامه ی امامت در زمان غیبت است، پس ولایت ولی فقیه در عصر غیبت ثابت می شود. اما لازم نیست ولی فقیه مانند امام، معصوم باشدچون گردن نهادن به حکومت ولی فقیه درمانی ست برای درد غیبت حضرت حجت که باید موقتا آن را پذیرفت و در سایه ی حکومت ولی فقیه برای ظهور حضرت حجت زمینه سازی کرد.

به عبارت دیگر امام حجت واقعی خداست و لازمه اش عصمت است اما ولی فقیه حجت ظاهری است که عصمت لازمه اش نیست.بلکه عدالت و فقاهت که نزدیک ترین مرتبه ممکن به عصمت است در ولی فقه لازم است.حتی در قران کریم نیز ولایت لزوما مشروط به عصمت نیامده. مانند آیه ی 71 توبه.

پس بین امام معصوم و غیر معصوم فرق هست و در هیچ مرحله ای «شخص» غیر معصوم همتای معصوم نخواهد شد اما به لحاظ «جایگاه»، ولی فقیه ولایت حکومتی معصوم که یکی از سه نوع ولایت معصوم (ولایت تکوینی؛ تشریعی؛حکومتی) است را دارا می باشد.

در نتیجه می بینیم ولی فقیه عادل در جمیع آن چه که به حکومت و سیاست بر میگردد همان ولایت رسول و ائمه را داراست. و اطلاقي كه در عنوان «ولايت مطلقه ي فقيه»‌ آورده شده است به معناي ولايت بي قيد و شرط نيست.بلكه خود اين اطلاق در پايبندي به قانون و شرع مقيد است. يعني ولايت ولي فقيه تا جايي است كه از چارچوب شرعي و قانوني خارج نشود و كدام نظام مترقي تر و دقيق تر از نظام ولايت فقيه است كه رهبرش با كوچكترين لغزشي كه منجر به خروج از عدالت شود،‌ از مقام خود عزل مي شود؟

3: تاریخچه ی ولایت فقیه

برخی گمان میکنند که مسئله ولایت فقیه مسئله ی جدیدی است و تنها از سوی حضرت امام خمینی رحمت الله علیه مطرح شده ولی واقعیت این است که بحث ولایت از زمان های گذشته -حتي زمان حضور ائمه عليهم السلام- در کتب فقهی علما مطرح بوده که نمونه های فراوان آن مدارك در دسترس همگان است.  نکته ای که نباید از آن غفلت کرد «عدم ابتلای امت اسلامی با مساله ی حکومت و رهبری سیاسی در زمان های گذشته» است. لذا مسئله ی ولایت فقیه در قرون گذشته که اهل سنت حاکم بر امورات مسلمین بودند، به صورت امروزی مطرح نبوده .کاری که حضرت امام خمینی رحمت الله علیه  انجام دادند این بود که ولایت فقیه را با نگاهی کلامی -که نگاهی از بیرون بر بحث ولایت فقیه در فقه است- نگریسته، ولایت را در جایگاه اصلی خود قرار دادند.

4:ولايت مطلقه و توهم استبداد

با توضيحات بالا و تبيين اين كه ولايت فقيه همان ولايت معصوم است احتمال استبداد از سوي ولي فقيه منتفي مي شود زيرا ولي فقيه علاوه بر عوامل دروني چون تقوا و خدا ترسي،‌ دليلي براي استبداد در عمل ندارد چون استبداد يا ناشي از بحران مشروعيت است يا جدايي از مردم،‌ يا نارسايي قوانين و يا فشار عوامل بيگانه و تمام موارد فوق در ولي فقيه سالبه به انتفاء موضوع هستند.لذا جايي براي استبداد باقي نمي ماند. 

علاوه بر اين موارد، عوامل بيروني چون مجلس خبرگان و نظارت مالي بر دارائي رهبر توسط رياست قوه قضائيه، ضريب اطمينان نسبت به مصونيت رهبري از استبداد را افزايش مي دهد.


پ.ن۱: سعی کردم چارچوب های اصلی رو توی متن بیارم.قطعا موضوع ناقص هست چون موضوع ولایت فقیه گسترده هست و با یک پست وبلاگی نمیشه تمام مسائل رو مطرح و حل کرد.

پ.ن۲: اعیاد شعبانیه بر جمیع مخاطبان گرام مبارک.حال دعایی دست داد ما را فراموش نفرمایید.

حکمت۳۴۵: دست نیافتن به گناه نوعی عصمت است

مطلب مرتبط: ولایت مطلقه ی فقیه با ادبیات ساده

بعد نوشت۱: ‌وبلاگ طفلان (فاطمه و زهرا)‌ بروز شد.

بعد نوشت ۲: بخوانید پست جدید وبلاگ مهستان را.

السلام علیک یا سبیل الله
نویسنده کربلایی حسن سراوانی در 25 مرداد 1391 |

بسم الله الرحمن الرحیم

«مارسل بو آزار» اسلام شناس مشهور سوئیسی در کتاب خود «انسان دوستی در اسلام» می نویسد: « اگر فلسفه تاسیس حقوق بین الملل تحول و دگرگونی در روابط ملت هاباشد، جلوگیری از تجاوز و تعدی زورمندان به ضعفا باشد، تامین برابری و برادری انسان ها در کل کره خاکی باشد، باید اعتراف کنیم پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم بنیانگذار حقوق بین الملل است.» صفحه 203.ترجمه اقای مهدوی اردبیلی  و یوسفی  ص 27۰

با سلام ای آقا!  شبتان مهتابی ... روز میلاد شما در پیش است! عرض تبریک آقا ... و کمی بی تابی ... چشم عالم به دقایق نگران خواهد شد ... کوچه ها منتظرند ... پس چرا دیر آقا؟(حرف من گستاخیست اما) ای نفس ها به فدای کف نعلین شما! اندکی تند قدم بردارید ...


پ.ن:میلاد حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف را صمیمانه بر منتظران ظهورش تبریک عرض می کنیم. با ترک گناهی، سنگی از پیش پای ظهور حضرتش برداریم.

حکمت ۲۴۱: روزى كه ستمديده از ستمكار انتقام كشد، سخت تر از روزى است كه ستمكار بر او ستم روا مى داشت.

بعد نوشت: چند روز قبل یعنی ۱۰ تیر مصادف با اول ژوئیه سال ۲۰۰۹ سومین سالگرد شهادت شهیده ی حجاب خانوم مروه شربینی بود. شادی روحش صلواتی بفرستیم.

بگو چه كنم؟!
نویسنده کربلایی حسن سراوانی در 25 مرداد 1391 |

خدايا!

اگر در ماه رمضان هاي پيشين براي گرسنگان سومالي و براي سيل زدگان پاكستان ريالي كمك كردم،‌ دلم اندكي آرام گرفت كه به سهم خود كمكي كردم.
اما براي مسلمانان ميانماري كه زنده زنده در آتش حيوانيت غرب مي سوزند ... ‌

فقط بگو چه كنم؟!
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

بنا به درخواست برخی از دوستان عکس به ادامه مطلب منتقل شد.

.

.


پ.ن۱: اگر تحمل دارید فیلم هلوکاست مسلمانان میانمار  رو ببینید. نتونستم بیشتر از چند ثانیه اولش رو ببینم ... اللهم عجل لولیک الفرج

پ.ن۲: در وقت سحر و افطار از ته دل ظهور مولا و صاحبمان را بخواهیم ... انهم یرونه بعیدا و نراه قریبا


بعد نوشت: وبلاگ طفلان( زهرا و فاطمه ) با موضوع روزه بروز شد.
شهید صدر و ما ادراک ما شهید صدر!
نویسنده کربلایی حسن سراوانی در 25 مرداد 1391 |

بسم الله الرحمن الرحيم

در رشته ي «‌فقه و اصول»‌ سطح سه،‌ درس «‌اصول» از دروس پايه و اساسي بوده،‌ در حكم «‌فرمول» براي علم رياضيست!
نگاه تيز و به غايت ظريف شهيد صدر در مسائل اصولي زبانزد خاص و عام است و ما «‌حلقات شهيد صدر»‌ را براي اولين بار در سطح سه خوانديم خواندنا! گاهي اوقات از دقت نظر و ذكاوت بي مانند ايشان در تحليل و نقد نظرات اساتيدشان،‌ انقدر لذت مي برديم كه كمي هم حرصمان در مي آمد كه چرا ما با شش ساعت خودكشي استاد در دهه ي دهم! عمرمان گمان مي كنيم مطلبي را فهميده ايم كه شهيد صدر در دوران نوجواني و جواني آن را با نبوغ ذاتي خود دريافته بودند.در ترم های پیشین لحظات شيرين و به يادمانديي در كلاس هاي اصول داشتيم و حيفمان مي آيد كه از ترم بعد «اصول» جزو كتب درسيمان نيست! خلاصه!‌ اين پست را زديم تا به احترام اين بزرگ مرد عالم و فرزانه مروري داشته باشيم بر زندگي كوتاه اما پر برکت ايشان. ان شالله كه رهرو راهشان باشيم ...

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ


آيت الله سيد محمد باقر صدر فيلسوف و متفكر بزرگ اسلامي و مجاهد نستوه در سال ۱۳۵۰ ه.ق در شهر كاظمين و در يك خانواده ي اصيل و مبارز روحاني چشم به جهان گشود.
پدرشان سيد حيدر از نوابغ فقه و اصول بود و جدشان آيت الله العظمي صدر،‌ پس از درگذشت آيت الله شيرازي به مقام مرجعيت نائل شد.
آثار نبوغ از آغاز كودكي در وي چنان آشكار بود كه تحسين همگان را برمي انگيخت. او در 10 سالگي به زمينه هاي مختلف تاريخ اسلام آشنايي يافت و در همان دوران مقدمات علوم را فراگرفت. در 11 سالگي به آموختن منطق پرداخت و پس از آن با نگارش رساله اي كتب منطق را به ورطه ي نقد كشيد. علم اصول را در 12 سالگي نزد برادرش آموخت و چنان نبوغي از خود نمايان ساخت كه عقايد بسياري از صاحب نظران را نقد كرده و نظرات تازه اي ارايه داد.
آيت الله صدر به استنباط و اجتهاد ابعاد تازه اي بخشيد و در زمينه هاي مختلف سياسي ،‌اقتصادي و جهاد صاحب مكتب بود. مكتب فكري و اقتصادي و نيز شیوه ي ديپلماسي مبارزاتي او مشهور است.
روش و اسلوب او در مبارزه بر ضد استعمار و اختناق مكتب هاي مادي گراي امپرياليسم و كمونيسم جهاني عامل مهمي در شهادت او به دست مزدوران بعثي عراق به شمار مي رود.
ايت الله صدر در زمينه هاي گوناگون اعم از فقه،‌ اصول،‌ اقتصاد و جامعه شناسي تخصص داشت و احاطه ي او بر تاريخ اسلام و قوانين آن و هم چنين نظرات او در باب بانكداري بدون ربا،‌گواه صادقي بر نبوغ علمي اوست.
او در تلاش هاي علمي چنان پشت كاري از خود نشان داد كه قبل از سپري شدن دومين دهه ي عمر گران قدرش به درجه اجتهاد مطلق رسيد و در سال 1370 ه.ق از سوي آيت الله رميثي براي حاشيه نويسي علمي و اجتهادي دعوت به همكاري شد.
در همان زمان بود كه آيت لله صدر فتواهاي علمي معروف خود را به صورت حاشيه هاي نگارش يافته صادر كرد. اين فتواها هنوز موجودند و در زمينه هاي فقهي يكي از آثار نفيس و مورد توجه به شمار مي روند.
در سن بيست سالگي تاليف كتاب جامعي به نام غايت الفكر را در علم اصول آغاز كرد. اين كتاب جاوي آرا و ديدگاه هاي وي در زمينه علم اصول است.
با پايان يافتن تاليف بخش اول اين كتاب در سن 28 سالگي تدريس خارج اصول و سه سال بعد تدريس خارج فقه را آغاز كرد.
آيت الله العظمي سيد محمد باقر صدر پس از سال ها مبارزه و ستيز در فروردين ماه 1359 ه.ش توسط مزدوران بعث عراق به شهادت رسيد و در جوار بارگاه مولاي متقيان علي عليه السلام به خاك سپرده شد.


پ.ن1: ‌شادي روح شهيد صدر فاتحه اي قرائت نماييم. بسم الله الرحمن الرحیم...

پ.ن2:‌ بر مشامم مي رسد هر لحظه بوي كربلا ...
پ.ن2:‌ چنديست آقای عدالتخواه وبلاگ  صدایی که رساست را بسته و رفته اند. وبلاگ ارمینه هم مثل همزاد !‌ بناي رفتن دارد. بودنشان لطفي داشت و بر نبودنشان چاره اي نيست! برايشان آرزوي موفقيت دارم. از قسمت پيوندها به وبلاگ دوستان منتقل مي شوند شايد وقتي ديگر ظاهر شوند!

طراحی و کدنویسی قالب های مذهبی : شهدای کازرون
Temlate By : 1100Shahid.ir
لینک دوستان ما
آخرین مطالب وبگاه
موضوعات وبگاه
پیوندهای روزانه
برچسب ها
طراح قالب
شهدای کازرون